26/11/06

Security προτείνει η πρυτανεία για τη "φύλαξη" του Πανεπιστημίου στην Κνωσό!

Security λοιπόν!

Να η λύση που βρήκε για εμάς η πρυτανεία των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ.

Και καλεί τους Συλλόγους Φοιτητών να επικυρώσουν ΑΜΕΣΑ την απόφασή της, πιθανώς και μέσω Δ.Σ. μόνο, για να την εφαρμόσει!

Τίποτα το περίεργο βέβαια. Από την εκλογή της ακόμα η πρυτανεία είχε διακηρύξει πως στόχος της είναι ένα πανεπιστήμιο δεμένο με τις επιχειρήσεις, που θα παραχωρεί όλο και περισσότερες υπηρεσίες του σε ιδιώτες.
Γι αυτό εξάλλου την ψήφισαν και η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η συγκεκριμένη κίνηση. Και άλλος ένας τομέας, η φύλαξη, παραχωρείται σε μια ιδιωτική επιχείρηση, και μπαίνουν οι βάσεις για τον περιορισμό και την κατάργηση του ασύλου.
Όλα αυτά, σημειώνουμε, πριν καν ψηφιστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο!

Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση.

Οι φοιτητές πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να αναδείξουν το θέμα στους συλλόγους τους, να κάνουν στην άκρη τις πλειοψηφίες των Δ.Σ. και να διεκδικήσουν το αυτονόητο:

- Εφόσον η πρυτανεία, όπως φαίνεται, έχει χρήματα να διαθέσει για τη φύλαξη, να προσλάβει μόνιμους φύλακες σύμφωνα με τις ανάγκες και να κάνει όσα έργα έχουν προταθεί (πριφραγμένο parking, φωτισμός κ.ά.), χωρίς κάμερες και χωρίς να εμποδίζεται η είσοδος κανενός στο πανεπιστήμιο.
- Εάν η κυβέρνηση δίνει λεφτά μόνο για την πρόσληψη εταιρείας security ή βάζει άλλα εμπόδια, καλούμε την πρυτανεία να βγει και να το δηλώσει ανοιχτά, να διεκδικήσει μαζί με τους φοιτητές να δοθούν άμεσα τα χρήματα για την πρόσληψη φυλάκων.

Καλούμε τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στην επιτροπή αγώνα που έχει ήδη συσταθεί, και για αυτό το θέμα, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τη δράση μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11, 19:00, ΑΙΘΟΥΣΑ Θ202

Δεν υπάρχουν σχόλια: