19/3/07

Μένει απλά να καταργηθεί στην πράξη!

Συνάδελφοι,
Στις 8 Μάρτη η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τον νέο νόμο-πλαίσιο, ένα νόμο που προετοιμαζόταν χρόνια τώρα, και από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Αυτό όμως δε σημαίνει απολύτως τίποτα! Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας νόμος που ψηφίζεται θα μείνει στα χαρτιά. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα:
Α) είναι η «μεταρρύθμιση Αρσένη», όπου οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν ένα χρόνο αφού είχε ψηφιστεί ο νόμος και πέτυχαν η ουσία του να μην εφαρμοστεί ποτέ!
Β) είναι οι νόμοι για το ασφαλιστικό που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 1999 και 2001, οι οποίοι μετά την ψήφισή τους έβγαλαν τόσο κόσμο στο δρόμο που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Ακόμα και σήμερα η ΝΔ φοβάται να πει ξεκάθαρα πως σκέφτεται να τους εφαρμόσει…

Η μόνη διαφορά των δικών μας αγώνων από αυτούς είναι ότι έχουμε καταφέρει ήδη ο νέος νόμος-πλαίσιο να έχει απαξιωθεί στα μάτια και της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας ολόκληρης πριν καν ψηφιστεί! Το μόνο που μένει πλέον είναι να καταργηθεί και στην πράξη!

Και αυτό δεν θα γίνει κάνοντας …οικονομία δυνάμεων και περιμένοντας τον Σεπτέμβρη, όπως λέει η ΠΑΣΠ. Θα γίνει κλιμακώνοντας, με κάθε μορφή πάλης, καθημερινά από εδώ και πέρα. Εξ άλλου ο νέος νόμος-πλαίσιο είναι ήδη εδώ!

Γιατί τι διαφορετικό είναι η συζήτηση την Τρίτη στη ΓΣΤ για το αν θα ισχύσουν τα προαπαιτούμενα ενώ δεν έχουμε δώσει εξεταστική; Τι διαφορετικό είναι η εκδήλωση για τη «δια βίου μάθηση σε επίπεδο Ε.Ε.» που διοργανώνει την Τρίτη το Πανεπιστήμιο; Τι διαφορετικό είναι οι αυξημένες τιμές που πληρώνουμε στην ιδιωτική λέσχη και στα ιδιωτικά αστικά λεωφορεία; Τι διαφορετικό είναι οι σκέψεις για δίδακτρα στις μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος από το νέο έτος;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ!!!


Για αυτό καλούμε κάθε φοιτητή του τμήματος, ακόμα και αυτούς που μέχρι σήμερα είχαν επιφυλακτική στάση ως προς τις κινητοποιήσεις του συλλόγου:
  • Την Δευτέρα 21:00 στο Αμφιθέατρο Β.Ξ. στη μάζωξη της Πανσπουδαστικής, για να κουβεντιάσουμε πως μπορούμε να κινητοποιηθούμε καλύτερα για τα παραπάνω και για την πρόταση που θα κατεβάσουμε στη συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών.
  • Την Τρίτη σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΣΤ που θα αποφασίσει για την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου και τα προαπαιτούμενα. Θα συγκεντρωθούμε 12:30 στο κυλικείο και θα πάμε με πορεία προς τα λευκά κτίρια που γίνεται η συνεδρίαση.
  • Την Τετάρτη, 13:00 στο Αμφ.Γ, στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών.
  • Την Πέμπτη στις νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις που γίνονται ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο και την αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: