19/3/09

Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΑΠ-ΠΑΣΠ υποστηριχτές των επιχειρήσεων μέσα στο πανεπιστήμιο.
Δείτε τι είπαν στο Έκτακτο ΔΣ του ΣΦΕΥ.

Η Πανσπουδαστική ρωτάει στο Διοικητικό Συμβούλιο ποια είναι η άποψη των άλλων παρατάξεων για την οικονομική κρίση.

Ερώτηση Π.Κ.Σ.: Ποιά είναι η θέση σας για την οικονομική κρίση;

Απάντηση Δ.Α.Π.: «Η οικονομική κρίση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο δημιουργήθηκε ως απόρροια του στεγαστικού δανεισμού-“κραχ” που προήλθε από την Αμερική, καθώς και από την πολιτική των τραπεζών για επισφαλείς επενδύσεις με τα χρήματα που είχαν εξασφαλίσει από την αλόγιστη χορήγηση δανείων που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια...».
Απάντηση Π.Α.Σ.Π: «...’Οπως η πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων θα συμφωνήσει ,η παγκόσμια οικονομική κρίση προέκυψε ως αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου δανεισμού και τοκισμού σε Η.Π.Α. και Ευρώπη.>> και <<...Όπως έχει αναφερθεί από εμάς και στο παρελθόν,η Ευρώπη έχει ανάγκη μια αριστερή και ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό σημαίνει για τον καθημερινό Ευρωπαίο πολίτη ότι πρέπει να καταψηφίσει τη δεξιά συντήρηση…».

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις σχολές, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δεν διαφέρουν πουθενά. Με λίγα λόγια μας λένε ότι για την κρίση φταίει ο υπερβολικός δανεισμός και η δεξιά συντήρηση. Ποιες πολιτικές όμως είναι αυτές που αναγκάζουν όλα αυτά τα χρόνια τον λαό να δανείζεται; Είναι αυτές οι πολιτικές τις οποίες έχουν ήδη ψηφίσει τα δύο κόμματα στην ΕΕ και τις οποίες έχουν επικυρώσει οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στα όργανα των πανεπιστημίων (και ας προσπαθούν να το αποκρύψουν). Επίσης, σύμφωνα με την Π.Α.Σ.Π. όλα λύνονται με μια «άλλου» είδους διαχείριση αυτού του συστήματος... «αριστερή», εννοώντας σοσιαλδημοκρατική δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ούτως ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση με μία πράσινη διαχείριση. Μπράβο, άξιοι συνεχιστές του αστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!

Αυτά και από τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης. Όχι το καπιταλιστικό σύστημα δε φταίει. Ποτέ!!!

ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ !!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ Π.Κ.Σ. ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. 10π.μ.

6 σχόλια:

Giorgos είπε...

olokliri i apantisi stin erotisi...
xoris ... kai epilegmena simeia provolis... ;)


Apanthsh DAP:H oikonomikh krish einai ena pagkosmio fainomeno to opoio dhmiourghthike ws aporroia tou stegastikou daneismou-"krax" pou prohlthe apo thn Amerikh,kathws kai apo thn politikh twn trapezwn gia episfaleis ependyseis me ta xrhmata pou eixan eksasfalisei apo thn alogisth xorhghsh daneiwn pou parathrhthike ta teleutaia xronia.Stoxos einai na mporesei kai h Ellada alla kai oles oi ypoloipes xwres,xwris apwleies,na vgoun apo thn krish.Auto epivalei th lhpsh metrwn pou na vohthoun th mikromesaia oikonomikh taksh sto megisto dynato vathmo(dioti auth einai pou dexete tis megalyteres pieseis).

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ξεκίνησαν και οι φιλελεύθεροι αντεπίθεση στην αριστερά. Συγκεκριμένα η Φιλελεύθερη Συμμαχία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε εκστρατεία για την αλλαγή του αριστερισμού των νέων και των φοιτητών προς τον φιλελευθερισμό: http://thessaloniki.greekliberals.net/0010000018

Οι εξελίξεις σχετικά με αυτήν τη νέα ιδεολογική σύγκρουση χαρακωμάτων αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο πολιτικό χιούμορ. Να και κάτι νέο!

http://thessaloniki.greekliberals.net/0010000020

Yannis Theocharis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Yannis Theocharis είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο για την κρίση.

Πολλά συγχαρητήρια για το καλό αποτέλεσμα και καλή δύναμη για τη συνέχεια. Θέλω να σημειώσω πως όσοι περάσαμε από την Πανσπουδαστική CSD τό 'χαμε άχτι να περάσουμε το καταραμένο όριο των 34 ψήφων. Είμαι βέβαιος πως ένα δάκρυ κύλησε (και) στο μάγουλο του άθλιου.

A8lios είπε...

Μόνο ένα?
Πραγματικά πλάνταξα από τη συγκίνηση. Καλή συνέχεια σ/φοι!