24/10/06

Τετάρτη 25/10 Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Το παρακάτω κατατέθηκε ως πρόταση στο Δ.Σ. του Σ.Φ.Ε.Υ. στις 23/10 και δεν ψηφίστηκε.
[Υπέρ 2(ΠΚΣ-Γένοβα), Κατά 3(ΠΑΣΠ), Λευκά 2(ΔΑΠ)]

Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη διακηρύξει την πρόθεσή τους να καταργήσουν το άρθρο 16. Ήταν έτοιμοι να αρχίσουν να το υλοποιούν την Τετάρτη από κοινού! Όμως: Η μαζική κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών, οι αγωνιστικές αποφάσεις σε δεκάδες συλλόγους, που μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς, ενώνονται με τους μαθητές οι οποίοι κάνουν κατάληψη σε πάνω από 1000 σχολεία και βγαίνουν στους δρόμους, με τον απεργιακό αγώνα των δασκάλων, τους ανάγκασαν άρον-άρον να αλλάξουν την ημερομηνία!
Η Κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται και φέτος να συνεχίσουν την επίθεσή τους στο δικαίωμά μας στη μόρφωση. Ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερη υποταγή των ιδρυμάτων και των αποφοίτων στις ανάγκες των επιχειρήσεων σχεδιάζουν την ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Όσο κι αν θέλουν να κρύψουν την πραγματικότητα, όσο κι αν θέλουν να θολώσουν τα νερά για να μας πιάσουν στον ύπνο, ξέρουμε πολύ καλά ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 σημαίνει:
Δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, επιβολή διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές, νέα υποβάθμιση των σπουδών, απόλυτο έλεγχο της διδασκαλίας και της έρευνας από τους ιδιώτες-χρηματοδότες, χειρότερους όρους και στις συνθήκες απασχόλησης
για τους απόφοιτους των δημόσιων ΑΕΙ-ΤΕΙ,
δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ και ΤΕΙ γι αυτό και την προωθούνε μαζί με το νόμο-έκτρωμα της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης των σπουδών!
ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ:
Ο μαζικός, συντονισμένος αγώνας των μαθητών, των φοιτητών, των σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και όλου του λαού, που βάζει στο επίκεντρο και παλεύει την ουσία των μέτρων, που ονοματίζει τους υπεύθυνους: τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την Ε.Ε., που βάζει στο επίκεντρο του αγώνα τις σύγχρονες ανάγκες για παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι του κεφαλαίου!

Η απάντηση πρέπει να είναι μία:
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

Προχωρούμε, με βάση το πλαίσιο αιτημάτων & τις αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης (3/10) σε:
· Ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των δασκάλων με 100Ε.
· Αποχή την Τετάρτη 25/10, τις ώρες 9:00-15:00, από τα μαθήματα και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας.
· Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη, 26/10, 15:00, Αμφ. Γ
· Προώθηση της παρούσας απόφασης στα ΜΜΕ.
· Επικοινωνία με τους καθηγητές ώστε να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΠΟΣΔΕΠ και να κατέβουν μαζί μας στην πορεία.
· Παραπέρα συντονισμός με Σ.Φ., μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, με όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: