13/1/07

Ψήφισμα για την ανάγκη συντονισμού των Σ.Φ.

Το παρακάτω ψήφισμα το καταθέσαμε στη Γενική Συνέλευση που έγινε στις 12/1/2007, όπου και ψηφίστηκε με ~150 υπέρ και ~20 κατά.
Στη συνέχεια εκδήλωσαν 13 συνάδελφοι ενδιαφέρον για να εκπροσωπούν το Σ.Φ.Ε.Υ. στα συντονιστικά μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, όπου και θα απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τους 13 αυτούς συναδέλφους.
Εντυπωσιακό (;) είναι πως ενώ η μόνη παράταξη που δεν στήριξε το ψήφισμα ήταν η ΠΑΣΠ, η ΠΑΣΠ ήταν και η παράταξη από την οποία δήλωσαν ενδιαφέρον τα περισσότερα άτομα για να εκπροσωπούν τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Θα τους κρίνουμε -και αυτούς και τους υπόλοιπους- στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Το ψήφισμα:
Η συμπαιγνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η πλήρη ταύτισή τους στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας, τώρα με την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο πλαίσιο, βάζει στο προσκήνιο ξανά την ανάγκη για τη μαζική και συντονισμένη πάλη των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα. Η απουσία της ΕΦΕΕ, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να συντονίζεται η δράση των συλλόγων σε κάθε πόλη, αλλά και πανελλαδικά στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων.

Η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα μας είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για να μπορεί η πάλη να γίνεται πιο μαζική, για να συμμετέχουν σε αυτή όλο και περισσότεροι σύλλογοι και φοιτητές, αλλά και για να εξασφαλίζεται η υλοποίηση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, ότι δηλαδή αυτά που ψηφίζουν οι φοιτητές θα τηρούνται και δε θα παραβιάζονται από κανένα. Για αυτό θεωρούμε ότι σε αυτά τα συντονιστικά πρέπει να συμμετέχουν αντιπρόσωποι οι οποίοι θα εκλέγονται-ορίζονται (άρα και θα δεσμεύονται) από τη Γενική Συνέλευση του κάθε συλλόγου και οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη να μεταφέρουν στη συνάντηση συντονισμού την απόφαση του συλλόγου μας, θα λογοδοτούν και θα κρίνονται για κάθε τους ενέργεια στην επόμενη γενική συνέλευση από ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές και δε θα ενεργούν αυθαίρετα.
Να συνεδριάζουν τακτικά και ανοιχτά, ενημερώνοντας όλους τους φοιτητές ή και έκτακτα όταν χρειάζεται. Σ’ αυτή τη βάση χρειάζεται να συγκροτούνται και οι επιτροπές αγώνα σε κάθε σύλλογο με ευθύνη την υλοποίηση των αποφάσεων των συνελεύσεων.
Αυτοί είναι οι βασικοί όροι που θα εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους και την αποφυγή οποιασδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης των αποφάσεών μας με βάση την εμπειρία όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Έτσι, σήμερα, στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας, να ορίσουμε τους αντιπροσώπους που θα έχουν την ευθύνη και θα δώσουν λόγο στην επόμενη γενική συνέλευση και για την υλοποίηση της απόφασης συντονισμού του συλλόγου μας με τους άλλους συλλόγους φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: