11/1/07

Στις 10 Γενάρη έγινε η αρχή - συνεχίζουμε!

10 του Γενάρη πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μια αρκετά πετυχημένη διαδήλωση.

Μετά την πορεία, και συγκεκριμμένα στις 15:00 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συντονιστικό των φοιτητικών & σπουδαστικών συλλόγων του Ηρακλείου που έχουν πάρει αποφάσεις από τις Γενικές τους Συνελεύσεις.

Βρίσκονταν εκεί φοιτητές&σπουδαστές από τους Σ.Φ. Επιστήμης Υπολογιστών, Εφ. Μαθηματικού, Χημικού, Βιολογικού και από τον σπουδαστικό σύλλογο της ΣΤΕΦ.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέο συντονιστικό την Παρασκευή 12/1, 19:00, ώστε να έχουν πραγματοποιηθεί Γενικές Συνελεύσεις και στους υπόλοιπους Συλλόγους.
Επίσης κανονίστηκε εξόρμηση ενημέρωσης στο κέντρο του Ηρακλείου για την Πέμπτη 11/1 με ραντεβού στις 18:00 στην Αστόρια.

Εμείς σαν ΠΚΣ, όπως έχουμε ξαναπεί, διαφωνούμε με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις τελευταίες 2 συνελεύσεις του ΣΦΕΥ.
Πιστεύουμε πως και από πολιτικής άποψης είναι πίσω από τις ανάγκες και η τακτική που θέτουν για τις κινήσεις του Συλλόγου ήταν λάθος (και όσον αφορά την ΠΑΣΠ κατά πάσα πιθανότητα προμελετημένο).
Παρ' όλα αυτά συμμετέχουμε και προσπαθούμε να μαζικοποιήσουμε την επιτροπή κατάληψης, μπαίνουμε μπροστά στις κινητοποιήσεις, προσπαθούμε να δώσουμε και άλλες πτυχές στον αγώνα αυτό.

Στα πλαίσια αυτά ξεκινήσαμε στις 9/1 μια προσπάθεια, μαζί και με άλλους συναδέλφους, συσκέψεων για τον Οδηγό Σπουδών στο Τμήμα.
Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, είπαμε κάποια πρώτα πράγματα, και κανονίστηκε νέα σύσκεψη για το θέμα στις 11/1, 15:00 στο Αμφιθέατρο Γ.

Τις απόψεις μας σαν Πανσπουδαστική Κ.Σ. για τον Οδηγό Σπουδών μπορείτε να τις διαβάσετε στα παρακάτω link:
Η θέση μας για τα προγράμματα σπουδών γενικά
Μια πιο συγκεκριμμένη πρόταση για τις σπουδές στο Τμήμα μας

Επίσης κάνουμε μια προσπάθεια να ανοίξει ένας καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος.
Και για να συζητήσουμε με ποιούς τρόπους θα μπορούσαν και αυτοί να κινητοποιηθούν ενάντια στις συνολικότερες αλλαγές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, και για να δούμε πως μπορούν να κινητοποιηθούν προ- και μεταπτυχιακοί από κοινού για πιο συγκεκριμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με αυτό το σκεπτικό διοργανώνουμε για το θέμα αυτό σαν Πανσπουδασική Επιστήμης Υπολογιστών σύσκεψη την Παρασκευή 12/1, 12:00 στο Αμφ.Γ, στην οποία καλούμε κάθε προ- και μεταπτυχιακό φοιτητή του CSD να συμμετάσχει.


Τέλος,
12/1, 15:οο είναι η νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Να μη λείψει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: