16/2/07

Πορεία (κέντρο) Αριστερή

Αν και γράφτηκε από την Πανσπουδαστική του Μαθηματικού το ανεβάζουμε στο blog, μιας και καυτηριάζει και την στάση της ΠΑΣΠ, που είναι ενιαία για όλα τα τμήματα του Ηρακλείου, επομένως και για το CSD.


-----(Μοιράστηκε στη Γ.Σ. του Μαθηματικού στις 16/2)-----


Μάλιστα. Μετά τη «νίκη» του φοιτητικού κινήματος που επιτεύχθη με την …αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ, η Πορεία Αριστερή έρχεται να …βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Έκατσε και σκέφτηκε: ποιο ήταν το πρόβλημα του φοιτητικού κινήματος; Δεν υπήρχε αρκετή ενότητα! Και έτσι βρήκε αυτό το σύνθημα που …όλους μας ενώνει:

Όχι στο νέο νόμο – Πλαίσιο, όχι στην κατάργηση του άρθρου 16, όχι στην περιστολή του ασύλου, όχι στους νόμους ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ, Αξιολόγηση. ΤΕΛΟΣ

Εντελώς τυχαία, αμέσως αντέδρασε η παράταξη της ΠΑΣΠ, που με ανακοίνωσή της, αφού μας ανακοινώνει πως «η αναθεώρηση είναι πια παρελθόν», χάρη στις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ βεβαίως βεβαίως, μας αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την ενέργεια της Πορείας Αριστερής να καλέσει τις παρατάξεις που πιστεύουν στον αγώνα και όχι στα «ψιλά γράμματα» να στηρίξουν ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων και θέσεων χωρίς πολιτικές στοχεύσεις

Με λίγα λόγια λοιπόν μας λένε πως:

Δεν πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε ευθύνονται, για τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές (λες και η αναθεώρηση του Συντάγματος και ο νόμος Πλαίσιο έπεσαν ουρανοκατέβατα)

Δεν μας νοιάζει που το πτυχίο μας δεν μας εξασφαλίζει δουλειά, δεν μας ενδιαφέρει να διεκδικήσουμε τίποτα πέρα από το γενικό, θολό και αόριστο «πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία» - όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα (ακριβώς το επιχείρημα του Υπουργείου δηλαδή πως «οι φοιτητές απλά αντιδρούν - δεν προτείνουν τίποτα - θέλουν τη στασιμότητα)

Οι προσπάθειες για τον πανελλαδικό συντονισμό είναι αντιενωτικές(!!!)– οι αποφάσεις που έχουν ψηφίσει δεκάδες χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα (ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι φοιτητές του Μαθηματικού για τρεις συνελεύσεις) είναι άχρηστες!

Συνάδελφοι,

  • Η ψήφιση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ξεκινά στις 22/2,
  • Ο νέος Νόμος Πλαίσιο έρχεται το Μάρτη
  • Το ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται ότι άλλαξε, δηλώνει μέσω του Γ. Παπανδρέου ότι «το άρθρο 16 είναι αναχρονιστικό και έτσι και αλλιώς θα το αναθεωρήσουμε» και μέσω του Θ. Πάγκαλου ότι «η αστυνομία θα πρέπει να μπαίνει στα πανεπιστήμια χωρίς άδεια»

Πως απαντάνε ΠΑΣΠ και Πορεία Αριστερή;

Κουτσουρεύουν τις δίκαιες απαιτήσεις μας!.

Σπάνε το συντονισμό!

Ε ρε κάτι καρναβάλια φέτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: