9/2/08

Απεργία 13 Φλεβάρη

Απεργία 13 Φλεβάρη

Ενάμιση μήνα μετά την επιτυχημένη απεργία της 12ης Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι, οι νεολαία, όλος ο λαός, βρίσκονται μπροστά σε νέα μάχη. Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν μήνυμα, και οι αποδέκτες του φαίνεται οτι το έχουν πάρει στα σοβαρά. Έτσι εξηγείται και το άγχος της κυβέρνησης να προωθήσει μέχρι τις αρχές Μάρτη το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να προωθήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία...

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι χαρακτηριστικό: μεγάλο κόστος σπουδών, ένταση των ταξικών φραγμών, εντατικοποίηση των σπουδών, ανεργία ή δουλειά απ το πρωί ως το βράδυ, σύνταξη στα 70...

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και μεγαλοδημοσιογράφοι, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και Νικολουτσόπουλοι, ψάχνουν να βρούν σε πόσες χώρες ταξιδεύουν τα εκατομμύρια ευρώ τους. Την ίδια ώρα εμείς ψάχνουμε βαθιά στην τσέπη μας, να μαζέψουμε το νοίκι του μήνα, να πιούμε κανένα καφέ, να ακριβοπληρώσουμε την δωρεάν παιδεία τους. Ψάχνουν να βρούν οι «παπατζήδες», που είναι το DVD, πόσα εκατομμύρια ευρώ «έσπρωξε» σε πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η SIEMENS



Κουράζεσαι, σιχαίνεσαι, αγανακτείς...

Πρέπει όμως να αντιδράσεις...

Καταλαβαίνεις πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται πάλη. Κάποιοι θα σου πούν οτι «οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα». Έχουν να απαντήσουν κάτι όταν οι ταξικές δυνάμεις στάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στις προσπάθειες τρομοκράτησης των εργοδοτών πετυχαίνοντας την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους σε χώρους όπως τα «Carrefour», τη «Renault» κ.α..

Βέβαια για να είναι αποτελεσματική η πάλη πρέπει να είσαι σταθερά απέναντι στην πολιτική τους , με πλαίσιο πάλης που να απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες σου.


Σκέψου και δράσε...

Επέλεξε το δρόμο του ανυπότακτου αγώνα!

Μπες κι εσύ στην μάχη της απεργίας στις 13 του Φλεβάρη, μια μάχη που μας αφορά όλους. Η επιτυχία της απεργίας ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα μπορεί και πρέπει να κάνουν όλους αυτούς που μας έχουν φλομώσει βδομάδες τώρα με την σήψη τους να τρέχουν να κρυφτούν... στις μπανιέρες τους, μπορεί να βάλει παραπέρα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Με την θετική πείρα από την απεργία στις 12 Δεκέμβρη, ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι που στις 13 Φλεβάρη να κοιτάμε τις γεμάτες πλατείες και του δρόμους, να βλέπουμε πρόσωπα καινούργια και αποφασισμένα και να χαμογελάμε ακόμα πιο πλατία.

Απαιτούμε:

  • Καμια εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας. Όχι στην εξίσωση ΑΕΙ και ΤΕΙ με τα ΚΕΣ, όχι στην υποβάθμιση των σπουδών μας. Να καταργηθούν τα ΚΕΣ.

  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο.

  • Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να μην εφαρμοστούν οι κατευθύνσεις της Μπολόνια.

  • Να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

  • Δωρεάν σπουδές για όλους. Δωρεάν σίτιση – στέγαση – μεταφορά – αναλώσιμα – συγγράμματα. Ούτε ευρώ απ την τσέπη μας.

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία απ τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Έξω οι εταιρίες απ τις σχολές.

  • Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

  • Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, στην υπηρεσία του λαού και των φοιτητών. Εννιαίες προπτυχιακές σπουδές που θα παρέχουν όλη την απαραίτητη γνώση και την ικανότητα άσκησης επαγγέλματος. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών. Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Μισθοί που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Καθολική, Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνικής Ασφάλισης.


Όλοι, μαζικά

Τετάρτη 13 Φλεβάρη

Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας







Δεν υπάρχουν σχόλια: