15/12/06

Γενική Συνέλευση 12/12/2006

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε από την Πανσπουδαστική και ανένταχτους φοιτητές. Επειδή δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για τον χώρο της συγκέντρωσης (Π.Α.ΜΕ. ή Ε.Κ.Η.) την ημέρα της απέργίας, αυτό το θέμα μπήκε σε ξεχωριστή ψηφοφορία. Ως προς το συγκεκριμένο αποφασίστηκε τελικά ο Σ.Φ.Ε.Υ. να πάει με το Ε.Κ.Η.

Η πρόταση ψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση.

Ψηφοφορία:
ΠΚΣ & ανένταχτοι φοιτητές (στήριξε και η Γένοβα) 96
ΠΑΣΠ 34
ΔΑΠ 25

Η Πρόταση:
-----------------------------------------------------------
Με τις κινητοποιήσεις των μηνών Μαΐου και Ιουνίου, το φοιτητικό κίνημα έδειξε πως μπορεί να αντιδράσει και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στις αντιδραστικές και αντεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με εντολέα τους την Ε.Ε.Η πολιτική της Ε.Ε. και οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν στόχο:
Την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων που πηγαίνει χέρι-χέρι μεαντίστοιχες αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και χώρους. (υγεία,ασφάλιση, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, κατάργηση μονιμότητας, συμπίεσημισθών).
- Την απαξίωση των πτυχίων και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
- Την παραγωγή των μελλοντικών φτηνών για τις επιχειρήσεις ευέλικτων εργαζομένων.
- Την αφαίρεση των ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων μας.
- Την περαιτέρω πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος για την ευκολότερη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής χωρίς αντιδράσεις(βλέπε νόμος πλαίσιο, κατάργηση ασύλου).

Βλέπουμε όμως πως σήμερα η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της επιστρέφουν δριμύτεροι!Όλες αυτές οι αλλαγές γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν από σήμερα στο Πανεπιστήμιο, χωρίς καν να έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο!Στη Θεσσαλονίκη ο εισαγγελέας καλεί την αστυνομία εν’ όψει 17 Νοέμβρη να μπει ελεύθερα στο χώρο του Πανεπιστήμιου, αν το κρίνει σκόπιμο. Στο ΤΕΙ Πειραιά πάρθηκε απόφαση από τη διοίκηση να μην δίνονται βιβλία, αν κοστίζουν πάνω από 30Ε. Στο ΤΕΙ Ηρακλείου η Πρόεδρος με επίσημο έγγραφο αναφέρει πως οι καταλήψεις καταργούν το άσυλο, και προειδοποιεί(!) πως αν αυτές ξαναγίνουν θα κλείσει το ΤΕΙ!Αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά.Η σίτιση έχει διακοπεί στο Ηράκλειο, επειδή γίνεται «κόντρα» για το ποιος θα είναι ο «καλύτερος» και «ποιοτικότερος» ανάδοχος. Ξέρουμε όμως πολύ καλά, το είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, πως δεν υπάρχει ανάδοχος που να μην βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος της εταιρείας του, εις βάρος της δικιάς μας υγείας. Για ποιο λόγο λοιπόν, αν όχι για να προωθηθεί η βήμα-βήμα ιδιωτικοποίηση του Π.Κ., δεν μπορούν οι λέσχες να ανήκουν στο ίδιο το Πανεπιστήμιο και να ελέγχουμε οι ίδιοι συνεχώς την ποιότητα και τις τιμές;Παρόμοια είναι η κατάσταση και ως προς τη φύλαξη του Πανεπιστημίου, όπου έχουμε την κυβέρνηση να δίνει λεφτά, μόνο αν το Πανεπιστήμιο συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Ο στόχος διπλός: Και η, αργή αλλά σταθερή, κατάργηση του Ασύλου, και η εκχώρηση ακόμη ενός τμήματος του Π.Κ. στο ιδιωτικό κεφάλαιο.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Μετά τη συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη και τη μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης του άρθρου 16 για το Γενάρη, μετά από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των χιλιάδων μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών, η «Ιερή Συμμαχία» της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης χτυπά ξανά!

Ξανά, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεκινούν εσπευσμένα τη συζήτηση για την κατάργηση του άρθρου 16 στις επόμενες μέρες, με στόχο να μας πιάσουν στον ύπνο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ......ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Ζητάμε:
  • Καμία ποινικοποίηση του αγώνα των φοιτητών. Καμία χαμένη εξεταστική, σε κανένα τμήμα. Έμπρακτη συμπαράσταση σε όσους Σ.Φ. διεκδικούν χαμένες εξεταστικές.
  • Να μην κατατεθεί ποτέ ο νέος νόμος πλαίσιο.
  • Καμία συμμετοχή στο διάλογο – απάτη.
  • Καμία σκέψη για αναθεώρηση του συντάγματος και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Να κλείσουν τα ψευτοπανεπιστήμια του Δήμου Αμαρουσίου και της Γ.Σ.Ε.Ε.
  • Κατάργηση των νόμων αξιολόγηση - ΙΔΒΕ - ΔΟΑΤΑΠ.- Κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πανεπιστημίου σε προσωπικό (φύλαξη, εκπαίδευση, υπηρεσίες κ.ά.) με προσλήψεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Άμεση καταβολή και επαναφορά του επιδόματος στέγασης σε όλους τους δικαιούχους.
  • Κατάργηση της βάσης του «10».Παλεύουμε για:- Δωρεάν σίτιση - στέγαση - μεταφορές για όλους τους φοιτητές.
  • Οι λέσχες να ανήκουν στο Πανεπιστήμιο, να ελέγχονται και από τους Σ.Φ. Έξω οι εταιρείες από τις σχολές.
  • Όλα τα βιβλία, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, να δίνονται δωρεάν σε όλους στην αρχή κάθε εξαμήνου.
  • Άρση του διαχωρισμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λύκειο - ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στην τριτοβάθμια σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΣ.
  • Ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους. Κατάργηση της «βάσης του 10».
  • Ενιαία πτυχία χωρίς κατατμήσεις και διασπάσεις, ροές, αλυσίδες, προαπαιτούμενα και κατευθύνσεις. Όλα τα επαγγελματικά-εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.
  • Αύξηση των αποδοχών ώστε να ζει ο καθένας από μία μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όχι στην ημιαπασχόληση, στην ανασφάλεια και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δουλειά για όλους τους απόφοιτους πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.- Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλους
  • Kαμία εμπλοκή των ιδιωτών σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.
  • Καταδίκη της πολιτικής ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  • Συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και καταδίκη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.


Προχωρούμε σε:
  • Κατάληψη της σχολής τις μέρες Τετάρτη 13/12 – Πέμπτη 14/12 – Παρασκευή 15/12.
  • Συμμετοχή του Σ.Φ.Ε.Υ. στην πανεκπαιδευτική – πανεργατική πορεία την Τετάρτη 13/12 στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο.
  • Δημιουργία ανοικτής προς όλους τους φοιτητές του τμήματος επιτροπής, που θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση της απόφασης, μέχρι την επόμενη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί.
  • Εκλογή αντιπροσώπων από τη Γ.Σ. για το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων και τα συντονιστικά που συμμετέχει ο Σ.Φ.Ε.Υ. Κάλεσμα των υπόλοιπων συλλόγων, εργαζόμενων και μαθητών σε συντονισμό. Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό, όποτε γίνει.
  • Την Πέμπτη 14/12 να ψήσουμε και να φάμε δωρεάν (με χρήματα του Συλλόγου) στο χώρο της λέσχης (14:00). Άλλες εκδηλώσεις που θα αποφασιστούν στην επιτροπή κατάληψης.
  • Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Παρασκευή 15/12 – 15:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: