19/12/06

Γενική Συνέλευση 19/12/2006

Στις 19/12 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, μετά από υπογραφές που μάζεψαν μέλη του Συλλόγου και η ΔΑΠ.

Σαν ΠΚΣ δεν είχαμε καμία σχέση με τις υπογραφές αυτές, όχι γιατί δεν θέλαμε να οριστεί Γ.Σ. πριν τις 12/1 (το είχαμε πει άλλωστε), αλλά γιατί ξέρουμε πολύ καλά για ποιο λόγο ήθελε να τις αξιοποιήσει η ΔΑΠ.

Όταν, αφού μαζεύτηκαν οι υπογραφές, συγκλήθηκε Δ.Σ. για να ορίσει Γ.Σ. (βάση καταστατικού έπρεπε να ορίσει μέσα στις επόμενες 7 μέρες), στην πρόταση για Γ.Σ. την Τρίτη 19/12 ψηφίσαμε λευκό, με την λογική ότι δε μας ενδιέφερε ποια μέρα ακριβώς θα γινόταν.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαμε, γιατί θεωρήσαμε πως υπάρχει ανάγκη να αλλάξει η απόφαση του Συλλόγου για κατάληψη μέχρι τις 12/1, απόφαση που κρύβει τον κίνδυνο να μην κουνηθεί φύλλο μέχρι τις 15/1 στο Τμήμα και μόνο τυχαία δεν στηρίχθηκε από την ΠΑΣΠ.

Τη Γενική Συνέλευση αυτή είχε δηλώσει πως θα προσπαθούσε να εμποδίσει η Πρωτοβουλία Γένοβα, ωστόσο μόλις είδε πως θα μάζευε απαρτία άλλαξε γνώμη...

Από την Γενική Συνέλευση βγήκε το εξής αποτέλεσμα:
ΠΚΣ 41
ΠΑΣΠ-Γένοβα ~95
ΔΑΠ ~75

Ακολούθησε 2η ψηφοφορία:
ΠΑΣΠ-Γένοβα ~105
ΔΑΠ ~90

Έτσι το τμήμα τελεί υπό κατάληψη μέχρι τις 12/1, με νέα Γενική Συνέλευση εκείνη την ημέρα!

Εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αξιοποιήσουμε αυτή τη μορφή πάλης που ψηφίστηκε, συμμετέχοντας και στην επιτροπή κατάληψης, χωρίς να αποδεχόμαστε ούτε τις θέσεις ούτε τη λογική των ΠΑΣΠ & Γένοβα.

Καλούμε τους φοιτητές του τμήματος, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 20/12 σε αρκέτες πόλεις της χώρας, να μην πέσουν στην παγίδα της ΠΑΣΠ και περιμένουν μέχρι τις 12/1 αλλά να γυρίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα μπορούν στο Ηράκλειο, ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να αγωνιστεί πραγματικά ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Να μην χαρίσουμε στη ΝΔ, στη ΔΑΠ, στο ΠΑΣΟΚ και τα τσιράκια του μια τόσο εύκολη νίκη!

Όλοι στον αγώνα, όπου και αν βρίσκονται!
Όλοι πίσω 8 Ιανουαρίου!
----------------------------------------------------------
Το πλαίσιο μας στη Γενική Συνέλευση
Μετά τη συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη και τη μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης του άρθρου 16 για το Γενάρη μετά από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των χιλιάδων μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών, η «Ιερή Συμμαχία» της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης χτυπά ξανά!

Ξανά, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεκινούν εσπευσμένα τη συζήτηση για την κατάργηση του άρθρου 16 στις 10 Γενάρη, με στόχο να μας πιάσουν στον ύπνο.

Συνάδελφοι, η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Πρέπει τώρα να σταθούμε εμπόδιο συνολικά στην εκπαιδευτική πολιτική τους, που έχει στόχο:

  • Την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων που πηγαίνει χέρι-χέρι με αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και χώρους. (υγεία,ασφάλιση, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, κατάργηση μονιμότητας, συμπίεσημισθών).
  • Την απαξίωση των πτυχίων και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Την παραγωγή των μελλοντικών φτηνών για τις επιχειρήσεις ευέλικτων εργαζομένων.
  • Την αφαίρεση των ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων μας.
  • Την περαιτέρω πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος για την ευκολότερη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής χωρίς αντιδράσεις(βλέπε νόμος πλαίσιο, κατάργηση ασύλου).

Βλέπουμε επίσης πως δεν μπορούν να περιμένουν καν την ψήφιση αυτών των μέτρων, αφού όλες αυτές οι αλλαγές γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν από σήμερα στο Πανεπιστήμιο, χωρίς καν να έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο, χωρίς καν να έχει καταργηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος!

Στη Θεσσαλονίκη ο εισαγγελέας καλούσε την αστυνομία εν’ όψει 17 Νοέμβρη να μπει ελεύθερα στο χώρο του Πανεπιστήμιου, αν το κρίνει σκόπιμο. Στο ΤΕΙ Πειραιά πάρθηκε απόφαση από τη διοίκηση να μην δίνονται βιβλία, αν κοστίζουν πάνω από 30Ε.

Στο ΤΕΙ Ηρακλείου η Πρόεδρος με επίσημο έγγραφο αναφέρει πως οι καταλήψεις καταργούν το άσυλο, και προειδοποιεί(!) πως αν αυτές ξαναγίνουν θα κλείσει το ΤΕΙ!

Αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά.Η σίτιση ακόμη δεν έχει επανέλθει στο Ηράκλειο, επειδή γινόταν «κόντρα» για το ποιος θα είναι ο «καλύτερος» και «ποιοτικότερος» ανάδοχος. Ξέρουμε όμως πολύ καλά, το είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, πως δεν υπάρχει ανάδοχος που να μην βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος της εταιρείας του, εις βάρος της δικιάς μας υγείας. Για ποιο λόγο λοιπόν, αν όχι για να προωθηθεί η βήμα-βήμα ιδιωτικοποίηση του Π.Κ., δεν μπορούν οι λέσχες να ανήκουν στο ίδιο το Πανεπιστήμιο και να ελέγχουμε οι ίδιοι συνεχώς την ποιότητα και τις τιμές;Παρόμοια είναι η κατάσταση και ως προς τη φύλαξη του Πανεπιστημίου, όπου έχουμε την κυβέρνηση να δίνει λεφτά, μόνο αν το Πανεπιστήμιο συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Ο στόχος διπλός: Και η, αργή αλλά σταθερή, κατάργηση του Ασύλου, και η εκχώρηση ακόμη ενός τμήματος του Π.Κ. στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Επιπλέον έχουμε καταστάσεις όπως στο Φυσικό, όπου αρκετοί καθηγητές «αρνούνται» να κάνουν μάθημα ώστε να μην συμπληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα οι απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας, τρομοκρατώντας πως αν γίνει έστω μια μέρα κατάληψης ακόμα, θα χαθεί το εξάμηνο.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ......ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Ζητάμε:

  • Καμία ποινικοποίηση του αγώνα των φοιτητών. Καμία χαμένη εξεταστική, σε κανένα τμήμα. Καταγγελία όσων συμβαίνουν στο Φυσικό. Έμπρακτη συμπαράσταση σε όσους Σ.Φ. διεκδικούν χαμένες εξεταστικές ή διεκδικούν να μη χαθεί το τωρινό εξάμηνο.
  • Να μην κατατεθεί ποτέ ο νέος νόμος πλαίσιο.
  • Καμία συμμετοχή στο διάλογο της κυβέρνησης. Δεν εκφράζουν κανέναν οι απόψεις της «Συνόδου των Πρυτάνεων».
  • Καμία σκέψη για αναθεώρηση του συντάγματος και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Να κλείσουν τα ψευτοπανεπιστήμια του Δήμου Αμαρουσίου και της Γ.Σ.Ε.Ε.
  • Κατάργηση των νόμων αξιολόγηση - ΙΔΒΕ - ΔΟΑΤΑΠ.
  • Κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πανεπιστημίου σε προσωπικό (φύλαξη, εκπαίδευση, υπηρεσίες κ.ά.) με προσλήψεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Άμεση καταβολή και επαναφορά του επιδόματος στέγασης σε όλους τους δικαιούχους.

Παλεύουμε για:

  • Δωρεάν σίτιση - στέγαση - μεταφορές για όλους τους φοιτητές.
  • Οι λέσχες να ανήκουν στο Πανεπιστήμιο, να ελέγχονται και από τους Σ.Φ. Έξω οι εταιρείες από τις σχολές.
  • Όλα τα βιβλία, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, να δίνονται δωρεάν σε όλους στην αρχή κάθε εξαμήνου.
  • Άρση του διαχωρισμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λύκειο - ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στην τριτοβάθμια σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΣ.
  • Ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους. Κατάργηση της «βάσης του 10».
  • Ενιαία πτυχία χωρίς κατατμήσεις και διασπάσεις, ροές, αλυσίδες, προαπαιτούμενα και κατευθύνσεις. Όλα τα επαγγελματικά-εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.
  • Αύξηση των αποδοχών ώστε να ζει ο καθένας από μία μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όχιστην ημιαπασχόληση, στην ανασφάλεια και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δουλειά για όλους τους απόφοιτους πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλους – καμία εμπλοκή των ιδιωτών σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.
  • Καταδίκη της πολιτικής ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  • Συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και καταδίκη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Προχωρούμε σε:

  • Δημιουργία ανοικτής προς όλους τους φοιτητές του τμήματος επιτροπής, που θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση της απόφασης, μέχρι την επόμενη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί.
  • Καμία άσκηση, κανένα project δεν θα έχει ημερομηνία παράδοσης πριν τις 8 Γενάρη. Κανένα εργαστήριο δεν πραγματοποιείται μέχρι τότε.
  • Αν κάποιος καθηγητής δεν το δέχεται και ορίσει ημερομηνία παράδοσης πριν τις 8/1, συνεχίζουμε να στέλνουμε ασκήσεις μέχρι τότε (μέσω mail ή με οποιονδήποτε τρόπο) και συγκαλούμε έκτακτη Γ.Σ.Τ. για το θέμα, στην οποία δεν δεχόμαστε καμία άλλη απόφαση πέραν του να θεωρηθούν εμπροθεσμες ΟΛΕΣ οι ασκήσεις.
  • Η "επιτροπή υλοποίησης" να προσπαθήσει μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων να κανονίσει συναντήσεις με κάθε καθηγητή του Τμήματος, για να τους ενημερώσουμε για τις αποφάσεις, να τους καλέσουμε να αγωνιστούν μαζί μας και να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση για τα μαθήματα.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Σύγκλητο 20/12.
  • Τετάρτη 20/12 και Πέμπτη 21/12 από τις 19:00 και μετά τραπεζάκι στο λιμάνι. Καλούμε τον κόσμο να αγωνιστεί μαζί μας, καλούμε κάθε συνάδελφο που φεύγει για Χριστούγεννα να γυρίσει πριν τις 8 του Γενάρη.
  • Εκλογή αντιπροσώπων από τη Γ.Σ. για το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων και τα συντονιστικά που συμμετέχει ο Σ.Φ.Ε.Υ. Κάλεσμα των υπόλοιπων συλλόγων σε Πανηρακλειώτικο Συντονιστικό την Πέμπτη 21/12, 17:00 στη Κνωσό. Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό, όποτε γίνει.
  • Την Πέμπτη 21/12 στις 14:00 στο Αμφ.Γ να διοργανώσουμε σύσκεψη με τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών για τον ρόλο που πρέπει να παίζουν και υπό ποιες συνθήκες οι μεταπτυχιακοί στην εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος. Αν γίνεται, να καταλήξουμε σε προτάσεις για κοινές κινητοποιήσεις.
  • Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 9/1 – 15:00 στο Αμφ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: