29/12/06

Εν όψει 2007, να θυμηθούμε το 2006!

«Όποιος δεν μελετά και δεν βγάζει συμπεράσματα από το παρελθόν του, δεν μπορεί να αλλάξει το μέλλον του», λένε.
Και αναμφισβήτητα το 2006 ήταν μια χρονιά, από την οποία το φοιτητικό κίνημα συνολικά και μπορεί και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα.
Πόσο μάλλον που το 2007 προβλέπεται ιδιαίτερα «καυτό», με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν άμεσα τις μεταρρυθμίσεις που τους ζητά η Ε.Ε. και το μεγάλο κεφάλαιο.

Άρα επιβάλλεται, και μέσα στις γιορτές ακόμα, καθένας που βλέπει τον εαυτό του σαν μέρος του φοιτητικού κινήματος να αποτιμήσει το χρόνο που πέρασε.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας θυμίζουμε και εμείς κάποιες από τις ανακοινώσεις μας του εαρινού εξαμήνου(πριν δηλαδή αρχίσουμε να ανεβάζουμε τα κείμενά μας στο site)...


Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους!



Φλεβάρης-Μάρτης 2006:
Σε σχέση με τον οδηγό σπουδών. Για όσους δεν θυμούνται, με την αρχή του εαρινού εξαμήνου είχε προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα σε σχέση με την αγοραπωλησία project σε μια σειρά μαθημάτων.
Σαν Πανσπουδαστική είχαμε κάνει προσπάθεια τότε αυτό το περιστατικό να σταθεί αφορμή για να συζητηθούν οι αιτίες που γενούν τέτοια φαινόμενα, να γίνει μια συζήτηση για την Παιδεία γενικά και για τις σπουδές στο Τμήμα ειδικότερα.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) ήθελε ο Σύλλογος απλά να πάρει θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Καταφέραμε ωστόσο στη Γενική Συνέλευση που έγινε η συζήτηση να προχωρήσει και προς τις αιτίες του προβλήματος.
Και για όσους δεν θυμούνται, η ΠΑΣΠ, ισχυριζόμενη πως το θέμα της Γ.Σ. δεν είναι ο οδηγός σπουδών και πως για τον οδηγό σπουδών πρέπει να συγκληθεί μια «ειδική Γ.Σ.» ουσιαστικά διέλυσε τη Γενική Συνέλευση, χωρίς να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Από τότε περιμένουμε αυτή την «ειδική Γενική Συνέλευση»…




Απρίλης 2006:



Mάης-Ιούνης 2006:

Οι δύο επόμενες ανακοινώσεις νομίζουμε δείχνουν τη κατάσταση που επικρατούσε στο σύλλογο όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις του Μάη-Ιούνη 2006. Όπως δείχνουν πώς προσπαθούσαμε σαν ΠΚΣ να βελτιώσουμε τη λειτουργία του συλλόγου τότε…



(μόλις δηλαδή είχαν αρχίσει να φουντώνουν για τα καλά οι κινητοποιήσεις)

Κάπου στα μέσα Ιούνη άρχισε να συζητιέται στο "Πανηρακλειώτικο συντονιστικό" το πως θα ανοιχτούμε σε εργασιακούς χώρους. Είχαμε προτείνει τότε ένα κείμενο, που νομίζουμε αναδείκνυε το "ζουμί" των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση. Δεν έγινε αποδεκτό και φτιάχτηκε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: