13/1/07

Γενική Συνέλευση 12/01/2007

Στη Γενική Συνέλευση στις 12/1/2007 ψηιφίστηκε αρχικά μετά από πρόταση της ΠΚΣ το να υπάρχουν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τη Γ.Σ. για τα συντονιστικά των Φοιτητηκών Συλλόγων.


Στη συνέχεια οι ψηφοφορίες είχαν ως εξής:
Κουτσόπουλος 104
ΠΑΣΠ 49
Γένοβα 40
ΠΚΣ & ανένταχτοι φοιτητές 33

Στο "2ο γύρο":
ΠΑΣΠ 142
Κουτσόπουλος 110

Η πρόταση Κουτσόπουλου στηρίχτηκε από την ΔΑΠ, που προφανώς βλέπει πως δεν την παίρνει πλεόν να κατεβάζει καν την πρότασή της σε Συνέλευση. "Καταδίκαζε" την προσπάθεια αναθεώρησης του Συντάγματος και έλεγε να "συμμετέχει" ο Σύλλογος σε οποιαδήποτε κινητοποίηση, αρκεί να γίνονται τα μαθήματα και η εξεταστική κανονικά.

Η πρόταση της ΠΑΣΠ, που ψηφίστηκε κιόλας, λέει για κατάληψη μέχρι την Τετάρτη 17/1, με νέα Γ.Σ. στις 30 Γενάρη!!!!!
Με άλλα λόγια, μετά από μια συνεχόμενη κατάληψη από τις 15/12, η ΠΑΣΠ λέει να πάμε κανονικά σε μαθήματα και εξεταστική. Γιατί κανένας δεν πιστεύει πως αν αρχίσουν κανονικά οι αναπληρώσεις και η εξεταστική είναι προ των πυλών, θα έρθει "από το πουθενά" οποιοσδήποτε σε μια συνέλευση στις 30/1.
Ούτε καν οι ίδιοι το πιστεύουν, αφού στην ίδια πρόταση όριζαν και την εξ αναβολής Γενική Συνέλευση, για τις 2/2!



Η πρότασή μας:

Μετά τη συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη και τη μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης του άρθρου 16 για το Γενάρη, μετά από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των χιλιάδων μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών, η «Ιερή Συμμαχία» της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης χτυπά ξανά!


Ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Γενάρη, με δεκάδες χιλιάδες κόσμο να διαδηλώνει έξω από τη Βουλή, τη συζήτηση για το πώς θα πουλήσει την Παιδεία.
Συνάδελφοι, η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Πρέπει τώρα να σταθούμε εμπόδιο συνολικά στην εκπαιδευτική πολιτική τους, που έχει στόχο:
  • Την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων που πηγαίνει χέρι-χέρι μεαντίστοιχες αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και χώρους. (υγεία,ασφάλιση, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, κατάργηση μονιμότητας, συμπίεσημισθών).
  • Την απαξίωση των πτυχίων και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Την παραγωγή των μελλοντικών φτηνών για τις επιχειρήσεις ευέλικτων εργαζομένων.
  • Την αφαίρεση των ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Την περαιτέρω πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος για την ευκολότερη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής χωρίς αντιδράσεις(βλέπε νόμος πλαίσιο, κατάργηση ασύλου).


Βλέπουμε επίσης πως δεν μπορούν να περιμένουν καν την ψήφιση αυτών των μέτρων, αφού όλες αυτές οι αλλαγές γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν από σήμερα στο Πανεπιστήμιο, χωρίς καν να έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο, χωρίς καν να έχει καταργηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος!
Στη Θεσσαλονίκη ο εισαγγελέας καλούσε την αστυνομία εν’ όψει 17 Νοέμβρη να μπει ελεύθερα στο χώρο του Πανεπιστήμιου, αν το κρίνει σκόπιμο. Στο ΤΕΙ Πειραιά πάρθηκε απόφαση από τη διοίκηση να μην δίνονται βιβλία, αν κοστίζουν πάνω από 30Ε. Στο ΤΕΙ Ηρακλείου η Πρόεδρος με επίσημο έγγραφο αναφέρει πως οι καταλήψεις καταργούν το άσυλο, και προειδοποιεί(!) πως αν αυτές ξαναγίνουν θα κλείσει το ΤΕΙ!Αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά.Η σίτιση ακόμη δεν έχει επανέλθει στο Ηράκλειο, επειδή γινόταν «κόντρα» για το ποιος θα είναι ο «καλύτερος» και «ποιοτικότερος» ανάδοχος. Ξέρουμε όμως πολύ καλά, το είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, πως δεν υπάρχει ανάδοχος που να μην βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος της εταιρείας του, εις βάρος της δικιάς μας υγείας. Για ποιο λόγο λοιπόν, αν όχι για να προωθηθεί η βήμα-βήμα ιδιωτικοποίηση του Π.Κ., δεν μπορούν οι λέσχες να ανήκουν στο ίδιο το Πανεπιστήμιο και να ελέγχουμε οι ίδιοι συνεχώς την ποιότητα και τις τιμές;Παρόμοια είναι η κατάσταση και ως προς τη φύλαξη του Πανεπιστημίου, όπου έχουμε την κυβέρνηση να δίνει λεφτά, μόνο αν το Πανεπιστήμιο συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Ο στόχος διπλός: Και η, αργή αλλά σταθερή, κατάργηση του Ασύλου, και η εκχώρηση ακόμη ενός τμήματος του Π.Κ. στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Επιπλέον έχουμε καταστάσεις όπως στο Φυσικό, όπου αρκετοί καθηγητές «αρνούνταν» να κάνουν μάθημα πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να μην συμπληρωθούν οι απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας, τρομοκρατώντας πως αν γίνει έστω μια μέρα κατάληψης ακόμα, θα χαθεί το εξάμηνο.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Στις 10 του Γενάρη δεν έγινε συζήτηση μόνο μέσα στη Βουλή, ανάμεσα σε πράσινους και μπλε. Έγινε συζήτηση στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε άκρη της χώρας.
Και έβγαλε ξεκάθαρο αποτέλεσμα:
Αυτές οι μεταρρυθμίσεις –της ιδιωτικοποίησης, της αμορφωσιάς, της υποβάθμισης- δεν πρόκειται να περάσουν!
Δεν υπερασπιζόμαστε τα σημερινά χάλια της παιδείας, που έτσι την κατάντησαν μαζί ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.
Θέλουμε μια Παιδεία δημόσια & δωρεάν, ΕΝΙΑΙΑ σε όλες τις βαθμίδες της, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Και για αυτή θα παλέψουμε, μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό...
...ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!


Παλεύουμε για:
· Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος.
· Καμία ποινικοποίηση του αγώνα των φοιτητών. Καμία χαμένη εξεταστική, σε κανένα τμήμα. Καταγγελία όσων συμβαίνουν στο Φυσικό. Έμπρακτη συμπαράσταση σε όσους Σ.Φ. διεκδικούν χαμένες εξεταστικές ή διεκδικούν να μη χαθεί το τωρινό εξάμηνο.
· Να μην κατατεθεί ποτέ ο νέος νόμος-πλαίσιο.
· Καμία συμμετοχή στο διάλογο της κυβέρνησης. Δεν εκφράζουν κανέναν οι απόψεις της «Συνόδου των Πρυτάνεων».
· Καμία σκέψη για αναθεώρηση του συντάγματος και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Να κλείσουν τα ψευτοπανεπιστήμια του Δήμου Αμαρουσίου και της Γ.Σ.Ε.Ε.
· Κατάργηση των νόμων Aξιολόγηση - ΙΔΒΕ - ΔΟΑΤΑΠ.
· Κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πανεπιστημίου σε προσωπικό (φύλαξη, εκπαίδευση, υπηρεσίες κ.ά.) με προσλήψεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.
· Άμεση καταβολή και επαναφορά του επιδόματος στέγασης σε όλους τους δικαιούχους.
· Δωρεάν σίτιση - στέγαση - μεταφορές για όλους τους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς.
· Οι λέσχες να ανήκουν στο Πανεπιστήμιο, να ελέγχονται και από τους Σ.Φ. Έξω οι εταιρείες από τις σχολές.
· Όλα τα βιβλία, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, να δίνονται δωρεάν σε όλους στην αρχή κάθε εξαμήνου.
· Άρση του διαχωρισμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λύκειο - ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στην τριτοβάθμια σε ΑΕΙ, ΤΕΙ.
· Ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους. Κατάργηση της «βάσης του 10».
· Ενιαία πτυχία χωρίς κατατμήσεις και διασπάσεις, ροές, αλυσίδες, προαπαιτούμενα καικατευθύνσεις. Όλα τα επαγγελματικά-εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.
· Αύξηση των αποδοχών ώστε να ζει ο καθένας από μία μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όχι στην ημιαπασχόληση, στην ανασφάλεια και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δουλειά για όλους τους απόφοιτους πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους.
· Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
· Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλους – καμία εμπλοκή των ιδιωτών σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.
· Καταδίκη της πολιτικής ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
· Συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και καταδίκη της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Προχωρούμε σε:
· Δημιουργία ανοικτής προς όλους τους φοιτητές του τμήματος επιτροπής, που θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση της απόφασης, μέχρι την επόμενη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί. Σταθερή συνεδρίαση αυτής.
· Κατάληψη της σχολής μέχρι την Πέμπτη 18/1.
· Συμμετοχή στο Πανηρακλειώτικο Συντονιστικό σήμερα 19:00. Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό, όποτε γίνει.
· Εξόρμηση ενημέρωσης με τη λήξη της Γ.Σ. στην περιοχή του Αϊ-Γιάννη.
· Την Τετάρτη 17/1 παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Ώρα και χώρος θα καθοριστούν με τους άλλους φορείς. Στο Συντονιστικό που θα γίνει αυτή θα είναι η πρότασή μας, αλλά θα έχουμε την ευελιξία να την αλλάξουμε (να πάμε στην Αθήνα) προκειμένου να ακολουθήσουμε τους υπόλοιπους συλλόγους.
· Η επιτροπή να προσπαθήσει μέχρι 17/1 να κανονίσει συναντήσεις με κάθε καθηγητή του Τμήματος, για να τους ενημερώσουμε για τις αποφάσεις, να τους καλέσουμε να αγωνιστούν μαζί μας και να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση για τα μαθήματα. Να γίνει απολογισμός για τις συναντήσεις αυτές στην επόμενη Γ.Σ.
· Να απαιτήσουμε να συνεδριάσει η κοσμητεία ώστε να παραταθεί το εξάμηνο. Παράσταση διαμαρτυρίας όταν γίνει.
· Την Δευτέρα 15/1 στις 14:00 στο Αμφ.Γ να διοργανώσουμε σύσκεψη με τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών για τον ρόλο που πρέπει να παίζουν οι μεταπτυχιακοί και υπό ποιες συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος. Αν γίνεται, να βρεθούν προτάσεις για κοινές κινητοποιήσεις.
· Την Τρίτη 16/1 στις 14:00 στο Αμφ.Γ να διοργανώσουμε εκδήλωση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Να κληθούν ο Πρόεδρος του Τμήματος, η κοσμήτορας, ο πρύτανης και η αρμόδια αντιπρύτανης για να μας ενημερώσουν:
- Γιατί δεν γίνονται έργα στην Κνωσό, στους χώρους που άφησε το Χημικό; Πότε θα αρχίσουν;
- Πότε θα μεταφερθούμε στις Βούτες;
· Την πρώτη μέρα που θα μπει στη λέσχη ο νέος ανάδοχος θα κλείσουμε το ταμείο-δεν θα πληρώσει κανείς.
· Συμμετοχή στην εκδήλωση του Π.Κ. στις 17/1 σχετικά με την Παιδεία.
· Άλλες εκδηλώσεις που θα αποφασίσει η ανοικτή επιτροπή.
· Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Δευτέρα 22/1 – 15:00 στο Αμφ.Γ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pote 8a ma8aite oti to na mhn afhneis ta pragmata sthn tuxh tous kai na prospa8eis na ta problepseis ola diaxwrizei thn parataksh pou einai sobarh kai skeftetai apo ekeinh pou apla leei thn gnwmh ths mono gia thn pei?

Se ligo 8a mas peite pws den eprepe na orisoume kai ex'anabolhs gia to an de ginotan h kanonikh. Toso polu exete fovh8ei telika gia to examhno sas?

Ανώνυμος είπε...

Giati, kathgorhse kanenas th PASP epeidh orise kai thn e3'anabolhs?

Sas kathgoroume epeidh orisate syneleysh gia 2 bdomades afou lh3ei h katalhpsh. Se mia periodo dhladh pou o ka8enas 8a exei epanel8ei se fysiologikoys ry8mous ma8hmatwn kai 8a perimenei meta apo 2-3 meres na arxisei h e3etastikh.

Ypo tetoies syn8hkes elaxistoi 8a er8oun se mia syneleysh kai akoma pio elaxistoi 8a exoun sto myalo tous o,tidhpote peran tou na dwsoun kanonika gia 3 bdomades e3etastikh.

Kai isa isa, epeidh 3EROYME PWS H PASP EINAI SOBARH PARATA3H kai ta exei skeftei ayta prin kanei th sygkekrimenh protash 3EROYME PWS EXEI KAI STOXO: mexri na teleiwsei h e3etastikh na mhn 3anakounh8ei fyllo.

Twra to giati einai allo 8ema.

Esy mporeis na peis pws to kanei gia na mporoume meta thn e3etastikh na kinhtopoih8oume me nees dynameis k.a.

Den to pisteyw, nomizw elaxistoi 8a to pistepsoun, alla 8a htan mia aitiologhsh.

Alla de mporeis na soliazeis pragmatika asxeta pragmata.

Akou mas peira3e h e3'anabolhs...

Hmarton!

A8lios