10/8/07

Ο νέος νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΑΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΕΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ο νέος νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί
Με αφορμή την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου Κρήτης για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου για το μήνα Αύγουστο, με το πρόσχημα των κλοπών και της διακίνησης ναρκωτικών, η Πανσπουδαστική ΚΣ ΑΕΙ Ηρακλείου και ΑΕΙ Ρεθύμνου επισημαίνει ότι «για να τα "καταφέρει" το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου να άρει το άσυλο "πέρασε" από χίλια κύματα. Αφού δεν κατάφεραν να το άρουν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, αφού δεν κατάφεραν να αναθέσουν τη φύλαξη των χώρων σε ιδιωτική εταιρεία, αποφάσισαν να το πράξουν εν μέσω του καλοκαιριού και ενώ η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας βρίσκεται σε διακοπές. Προφανώς μπερδέψανε την άρση του ασύλου με... τον κολιό».
Η Πανσπουδαστική ΚΣ καταγγέλλει ως προκλητικά και απαράδεκτη την ομόφωνη απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για την άρση του ασύλου, με την αιτιολογία ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί στο πανεπιστημιακό κτίριο της Κνωσού φαινόμενα κλοπών και διακίνησης ναρκωτικών. «Η γενίκευση της άρσης του ασύλου στο σύνολο του Πανεπιστημίου σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο παραπέμπει σε άλλες σκοπιμότητες. Με αφορμή τα προβλήματα που αναδεικνύονται κατά καιρούς στο πανεπιστημιακό κτίριο της Κνωσού, γίνεται προσπάθεια να εφαρμόσουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το νέο νόμο - πλαίσιο, να ανοίξουν την όρεξη για την πλήρη άρση του ασύλου, για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ακόμα και την εγκατάσταση καμερών», επισημαίνεται.
Και υπενθυμίζεται ότι αίτημα της πλειοψηφίας των συλλόγων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο είναι, εδώ και πολλούς μήνες, η άμεση πρόσληψη επαρκούς αριθμού μονίμων δημοσίων υπαλλήλων για τη φύλαξη όλων των πανεπιστημιακών χώρων. «Ο ένας και μοναδικός φύλακας που υπάρχει για όλα τα κτίρια του πανεπιστημίου, όλοι γνωρίζουν ότι δεν επαρκεί. Αυτό το γνωρίζουν και τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου», υπογραμμίζει η ΠΚΣ και απαιτεί:
Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για την άρση του ασύλου, με οποιαδήποτε δικαιολογία.
Αμεση πρόσληψη επαρκούς αριθμού μονίμων δημοσίων υπαλλήλων για τη φύλαξη όλων των Πανεπιστημιακών χώρων, με ασφάλιση, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος κάλυψης των αναγκών.
«Μόνο έτσι μπορούν να προφυλαχτούν οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας», καταλήγει και καλεί τους φοιτητές σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου «να μην περάσουν τα μέτρα. Ο νέος νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί, θα ανατραπεί, θα καταργηθεί».

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Βεβαια καποιοι αλλοι πηραν θεση στο παρα 5...ενω καποιοι αλλοι στο και 30...Και δεν αναφερομαι σε πολιτικες παραταξεις,αλλα σε ανεξαρτητα blogs.

Ανώνυμος είπε...

ti ennoeis omws preza omorfh?