15/5/08

Πλαίσιο Π.Κ.Σ. για συνέλευσεις

Πρόταση Πάλης της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στην ΓΣ του συλλόγου φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών

Η κυβέρνηση συνεχίζει την προώθηση των εντολών των βιομηχάνων και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. με τις ιδιωτικοποιήσεις, το παραπέρα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, το ασφαλιστικό και την παιδεία.

Τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδη, του τις επιστρέφουμε!
Το παραλήρημά του αποκαλύπτει τους στόχους της πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Την πλήρη υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στα ιδεολογικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Το δήλωσε ρητά: Η επίθεσή τους στα δικαιώματά μας βασίζεται:

- Στις αποφάσεις της Συνόδου της Μπολόνια που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και χειροκρότησε η ΝΔ,

- Στη στρατηγική της Ε.Ε., στη Λισσαβόνα που στήριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΝ τη χαρακτήρισε… «ούτε άσπρο ούτε μαύρο»

- Στο Σύνταγμα.


Αποκαλύπτει όλους εκείνους που από τη μια μεριά παρουσιάζονται αγωνιστές και από την άλλη στηρίζουν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και υπερασπίζονται με τα αιτήματα και τη στάση τους το σημερινό δήθεν δημόσιο πανεπιστήμιο.


Ο υπουργός το δήλωσε: Επόμενο βήμα είναι η οδηγία για τα ΚΕΣ που θα έρθει τις επόμενες μέρες!

Η κυβέρνηση επιδιώκει την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16.

Φέρνει από το παράθυρο την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Απειθαρχία - ανυπακοή στην Ε.Ε. και την οδηγία 36/05. Να μην εφαρμοστεί! Μπλοκάρουμε την ίδρυση και αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτοκολλεγίων και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ε.Ε.-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ


Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε. που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο οξυμένη σήμερα. Η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, οι αυξήσεις-ψίχουλα που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους, φέρνουν καθημερινό εφιάλτη σε εμάς και τις οικογένειές μας.


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
, έχουν βαριές ευθύνες! Ξεπουλάνε τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. Με τουφεκιές στον αέρα, θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να εγκλωβίσουν το κίνημα, να το αδυνατίσουν. Δεν θα γίνουμε ακροατές στους σχεδιασμούς τους! Να πληρώσουν για αυτά που υπέγραψαν με το Σύνδεσμο των βιομηχάνων, για το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ετοιμάζονται πρώτοι να φτιάξουν, για την υπονόμευση του αγώνα ενάντια στο αντασφαλιστικό έκτρωμα και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Συντονίζουμε τη δράση μας με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, κόντρα στις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην τελευταία κινητοποίηση, την Πρωτομαγιά, όπου μαζεύτηκαν μια χούφτα εργατοπατέρων, ενώ οι εργάτες και οι νέοι βρισκόμασταν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποκαλύφθηκε ο διαλυτικός τους ρόλος.

Να απομονωθούν, στο πλάι των επιχειρηματιών και του Συνδέσμου Βιομηχάνων!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ!

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

Παίρνουμε στα χέρια μας την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος! Θέλουμε κίνημα ζωντανό, ισχυρό, δύναμη ανατροπής ενάντια στην πολιτική των βιομηχάνων και της Ε.Ε.

Καλούμε όλους τους υπόλοιπους συλλόγους να ορίσουν αντιπροσώπους για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και τις ΕΣΕΕ. Όλοι οι αντιπρόσωποι στην Αθήνα, στις 23 Μάη, μέρα έναρξης των συνεδρίων!


Παλεύουμε ενάντια στην εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση:

· ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

· Να καταργηθεί συνολικά ο νόμος πλαίσιο! Οι διατάξεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται σε αρκετά τμήματα,οι εσωτερικοί κανονισμοί, τα τετραετή επιχειρησιακά προγράμματα, η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων αποκαλύπτουν ότι είναι νόμος – έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση και τα δικαιώματά μας! Τους έχουμε δυσκολέψει, έχουν καθυστερήσει. Παλεύουμε συνολικά για την κατάργησή του! Αντιστεκόμαστε στην υλοποίησή του.

· Να μην εφαρμοστεί καμία ρύθμιση για την αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση που εισάγει τον ανταγωνισμό σχολών και αποφοίτων. Όχι στο μηχανισμό των επιχειρηματιών για την υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στην αγορά!

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά που βάζει ταφόπλακα στο πτυχίο και το μετατρέπει σε πιστοποιητικό χωρίς αξία, υποβαθμίζει τις σπουδές μας σε δεξιότητες μιας χρήσης, χτυπάει τη συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, νομιμοποιεί τα δίδακτρα και την εισβολή των εταιριών στην ανώτατη εκπαίδευση!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αναδιαμόρφωση μιας πραγματικά ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΚΛEIΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και των φοιτητών, με:

è Ενιαίο πρόγραμμα σπουδών ανα επιστημονικό αντικείμενο. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών.

è Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

è Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία τουλάχιστον στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.

è Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές - σπουδαστές. Κανένας να μην είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για να τα βγάλει πέρα. ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ. Διεύρυνση της φοιτητικής μέριμνας σε δωρεάν μεταφορές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες

.

Κατάργηση του αναχρονιστικού διαχωρισμού ΑΕΙ-ΤΕΙ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Να αποσαφηνιστεί ο ρόλος των ΤΕΙ και των αποφοίτων του.

è Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους απόφοιτους στο αντικείμενο των σπουδών τους.

è 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Κανένας νέος ανασφάλιστος.

è Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Προχωράμε σε:

Κινητοποίηση την Παρασκευή 23 Μάη με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια: