13/1/09

Το πλαίσιο μας Για την Γενική Συνέλευση 14 Γενάρη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κράτος του Ισραήλ που με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. μετατρέπει τη Λωρίδα της Γάζας σε σφαγείο. Οι εκατοντάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά είναι ο πρώτος απολογισμός ενός εγκλήματος που συνεχίζεται. Το Ισραήλ, με το δολοφονικό του έργο, υλοποιεί τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής. Οι σχεδιασμοί αυτοί, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, έχουν οδηγήσει στους εποικισμούς, στο τείχος με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, στον αποκλεισμό της Γάζας. Τώρα έδωσαν το πράσινο φως στο Ισραήλ να προχωρήσει στο έγκλημα.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ!
Στην προσπάθεια να μετατεθούν οι ευθύνες για το μακελειό στη Γάζα συμμετέχουν ρητά και ξεκάθαρα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Όλοι όσοι στήριζαν και στηρίζουν την Ε.Ε., τα δήθεν «αμυντικά δόγματα», τις διακηρύξεις της που κατέληξαν να ανάγουν σε τρομοκράτες τους Παλαιστίνιους, δίνουν άλλοθι στο Ισραήλ, γιατί αυτά ακριβώς επικαλείται σήμερα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριές ευθύνες, όχι μόνο για τη στάση της τώρα που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την Ε.Ε., αλλά και επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια έδινε ενεργό στήριξη. Μόλις πριν από ένα χρόνο πραγματοποιούσε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τους δολοφόνους του Ισραηλινού στρατού.
Το ΠΑΣΟΚ, τόσο όταν ήταν κυβέρνηση, όσο και τώρα συμπλέει πλήρως με τη λογική των ιμπεριαλιστών. Εξισώνοντας θύτη και θύμα, ουσιαστικά αθωώνει το Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στην ευρωλαγνεία του, όπως και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, έτσι και τώρα δεν λέει κουβέντα για την Ε.Ε., απομονώνει «κάποιες» κυβερνήσεις για να τη βγάλει λάδι και να συνεχίσει να σπέρνει τις αυταπάτες για τη φύση της.
Αυτή τη στιγμή δεν είναι να σιωπά κανείς. Την ώρα που δολοφονείται ένας λαός, την ώρα που εντείνεται η προσπάθεια να δικαιολογηθεί το Ισραήλ, απαιτείται με όλους τους τρόπους να υψώσουμε φωνή αλληλεγγύης με το Λαό της Παλαιστίνης. Με συλλογή υλικών, εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες, κλεισίματα δρόμων.
Οι φοιτητές-σπουδαστές δεν μπορούμε να το βάλουμε σε δεύτερη μοίρα. Η ανώτατη εκπαίδευση που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και προωθεί ως στρατηγική της η Ε.Ε., πλήρως ενταγμένη στις οικονομικές, πολιτικές και ιδεολογικές απαιτήσεις των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού, θέλει απόφοιτους υποταγμένους σε αυτές τις απαιτήσεις. Θέλει επιστήμονες που θα φτιάχνουν τα νέα όπλα μαζικής καταστροφής, που θα δικαιολογούν τις πράξεις των ιμπεριαλιστών, που θα βρίσκουν νέους τρόπους για την αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Θέλει απόφοιτους εργαζόμενους φτηνούς, ευέλικτους χωρίς κανένα δικαίωμα, που θα θεωρούν το συμφέρον της πολυεθνικής και του ιμπεριαλισμού δικό τους συμφέρον. Δεν θα γίνουμε υπηρέτες των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών!
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ
Την ώρα που συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα, η δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού, αποκαλύπτει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι η προβοκατόρικη δράση εναντίον του λαϊκού κινήματος συνεχίζεται. Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι και πρέπει να απολογηθούν μπροστά σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές όσοι έτρεξαν να δώσουν χαρακτηριστικά κινήματος στις κουκούλες και τα τυφλά χτυπήματα που μιλούσαν για «νέο επαναστατικό υποκείμενο». Να περάσουν στο περιθώριο όλοι εκείνοι που προσπαθούσαν να τραβήξουν το φοιτητικό κίνημα στους σχεδιασμούς των διάφορων κέντρων για να δώσουν κάλυψη και λαϊκό έρεισμα στις προβοκάτσιες και να βάλουν νερό στο μύλο της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης μπαίνει για μια ακόμη φορά το άσυλο. Τα διάφορα παπαγαλάκια παίρνοντας θάρρος από τις προβοκάτσιες του τελευταίου διαστήματος έχουν ξεκινήσει τη γνωστή τους τακτική. Το άσυλο δεν το διαπραγματευόμαστε! Δεν έχουν καμία δουλειά οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Όλοι όσοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την κατάργηση του ασύλου, η κυβέρνηση και οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί που της δίνουν επιχειρήματα και άλλοθι, θα μας βρουν απέναντί τους! Ξέρουμε καλά ότι στην ιδιωτικοποιημένη ανώτατη εκπαίδευση που σχεδιάζουν το άσυλο αποτελεί εμπόδιο για τους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές.
Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ξεκινάει το γνωστό στημένο διάλογο για την παιδεία. Θέλει να προχωρήσει πιο γρήγορα στις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και επιτάσσει η στρατηγική της Ε.Ε. και η Μπολόνια. Η δήθεν αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις όχι απλά είναι μια απάτη, αλλά με το πρόσχημα αυτό υποβαθμίζει κι άλλο ΑΕΙ και ΤΕΙ, ουσιαστικά σε τρίχρονες σπουδές για να μπορούν να ισοτιμηθούν πιο εύκολα με τα ψευτοκολλέγια. Για το λόγο αυτό προωθείται και η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για τα ΚΕΣ που έχουν στηρίξει και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά τα συγγράμματα ακόμα δεν έχουν δοθεί σε αρκετές σχολές, κάτι που δεν αποτελεί απλά αποτέλεσμα γραφειοκρατίας αλλά είναι ενταγμένο στην κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι απαιτείται κίνημα οργανωμένο, μαζικό και περιφρουρημένο από κάθε ελιγμό της κυβέρνησης και των διάφορων μηχανισμών. Κίνημα που τώρα μπροστά στην οικονομική κρίση θα συνταχτεί στο πλάι του ταξικού εργατικού κινήματος, θα έχει την ικανότητα να αντιπαλέψει τη στρατηγική των αναδιαρθρώσεων της Ε.Ε. και του κεφαλαίου και θα βάλει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας. Που θα μπορεί να αποκρούει κάθε μέτρο κρατικής καταστολής και θα ανοίγει δρόμο για την προοπτική.
Μέσα από τη σημερινή Γενική Συνέλευση απαιτούμε:

· Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστινίους
· Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
· Παλαιστίνη ελεύθερη ανεξάρτητη με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ούτε ευρώ για την πλουτοκρατία! Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!
· Όλα τα απαραίτητα για τη διδασκαλία βιβλία σε όλους τους φοιτητές άμεσα και δωρεάν. Να μην περάσει η κάρτα και η λίστα συγγραμμάτων.
· Όχι στην κατάργηση-περιορισμό του ασύλου!
· 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΔΩΡΕΑΝ σίτιση & στέγαση για όλους τους φοιτητές
· Να καταργηθεί ο νόμος για τα κολέγια, να μην εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ για τα ΚΕΣ
· Να καταργηθούν ο νόμος πλαίσιο και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
· Να μην εφαρμοστεί η οδηγία της Ε.Ε. για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου (65ωρο). 7ωρο-5θήμερο-35ωρο! Μισθοί που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας! Όχι στους μισθούς πείνας που υπογράφει η ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους.
· Κανένας νέος ανασφάλιστος. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, καθολικό και υποχρεωτικό, σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Να μην περάσουν τα μέτρα για τη διάλυση του ασφαλιστικού. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών-αντεργατικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
· Στήριξη στους εργαζόμενους φοιτητές: 6ωρο με αποδοχές 8ώρου, μέτρα διευκόλυνσης στις εξεταστικές περιόδους
· Δωρεάν σίτιση στις λέσχες για όλους τους φοιτητές με απλή επίδειξη του πάσο.
· Η λέσχη να ανήκει στο πανεπιστήμιο. Να τη λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό. Η ποιότητα του φαγητού και γενικά η λειτουργία της λέσχης να ελέγχεται από τους Συλλόγους Φοιτητών και όσους ακόμα τρώνε σε αυτή.
· Παλεύουμε:
· Για μια πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Δημόσια & Δωρεάν Εκπαίδευση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών. Με δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές. Κανένας φοιτητής–σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του. ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!

Καλούμε σε:
- Συγκέντρωση χρηματικής βοήθειας για τον Παλαιστινιακό λαό.
- Συμμετοχή στην συναυλία την Τετάρτη 14 Γενάρη ώρα 18:30 μαζί με αγωνιστικούς φορείς στην Αστόρια
- Συντονισμός με σχολές, σωματεία, φορείς.
- Η εξεταστική να διαρκέσει 3 εβδομάδες ( με μεγαλύτερα κενά ανάμεσα στα μαθήματα).
- Να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μην κλείσουν οι λέσχες μέχρι και το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.
- Επιτροπή αγώνα για την υλοποίηση της απόφασης της Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: