5/2/09

Το πλαίσιο για την ΓΣ την Πέμπτη 5/02/2009

Νέο έτος …η ίδια ιστορία

Σε μια περίοδο που οι υποκριτικές διακηρύξεις για «πρόοδο», «αναβάθμιση» και «μεταρρύθμισης» πάνε και έρχονται και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλάνε για την «κοινωνία της γνώσης» και υμνούν την «ανταγωνιστικότητα» οι φοιτητές και οι οικογένειες τους καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Ειδικά για τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους τα έξοδα είναι πολλαπλάσια.

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία καλύπτουν μόνο 38 από τους τουλάχιστον 6000 φοιτητές του Ηρακλείου. Επιπλέον, οι φοιτητές αναγκάζονται να αφήνουν το δωμάτιο κάθε καλοκαίρι, ζώντας με την αγωνία του αν θα συγκεντρώσουν τα μόρια για να το ξαναπάρουν την επόμενη χρονιά (κάτι που συνέβη φέτος με κάποιους από τους περσινούς ενώ οι μισοί μπήκαν μετά την εξεταστική, την 1/10)!!! Φυσικά ούτε λόγος για ανέγερση εστιών.Η λέσχη πάλι φέτος παίρνει παράταση κάθε μήνα άγνωστο για πόσο, μέχρι να έρθει ο καινούριος ανάδοχος-ιδιώτης.

Μπορεί αυτή η κατάσταση να φαντάζει για πολλούς

δεδομένη αλλά:

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να την ανεχτούμε.

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων που συνεχίστηκε και με τον φετινό προϋπολογισμό. Καλούμε όλους τους φοιτητές να κάνουν δική τους συλλογική υπόθεση την εναντίωση σε κάθε μέτρο που πλήττει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Οι αγώνες του προηγούμενων χρόνων έδειξαν την δύναμη του φοιτητικού κινήματος όταν παλεύει συλλογικά και όταν υπάρχει συμπαράταξη με το ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να έχει αποτελέσματα. Χωρίς τις κινητοποιήσεις, είναι βέβαιο ότι με την εγγραφή τους οι φοιτητές θα έδιναν και τα δίδακτρα…...

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ Γ.Σ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

Ενάντια στα προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Μίσθωση και άλλων δωματίων στα ξενοδοχεία μέχρι να φτιαχτούν εστίες.

2. Όλοι οι φοιτητές με εισόδημα κάτω των 35.000 να δικαιούνται δωμάτιο.

3. Δωρεάν σίτιση ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές με την επίδειξη πάσο.

4. Μείωση των φοιτητικών εισιτήριων στα 0,25 και σταδιακή κατάργησή τους.

5. Απαραίτητα συγγράμματα, σημειώσεις ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ με ευθύνη του ιδρύματος, κατάργηση της λίστας συγγραμμάτων.

6. Να καταργηθεί ο νόμος-πλαίσιο και οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι για ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ-Αξιολόγηση

7. Τις λέσχες και τα κιλικία να τα αναλάβει το πανεπιστήμιο και μέχρι να γίνει αυτό το προσωπικό να είναι μόνιμο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

8. Έξω οι εταιρίες από τις σχολές.

Προχωράμε σε:

- Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επόμενη ΓΣΤ για το ζήτημα των συγγραμμάτων.

- Κλείσιμο του ταμείου της λέσχης την Δευτέρα 14:00 με 16:00.

Έτσι ώστε ο κάθε φοιτητής να μπορεί να σπουδάζει απρόσκοπτα χωρίς ταξικούς φραγμούς. Ο αγώνας http://docs.google.com/File?id=ddzbsskc_72cthhrwg8_bτων φοιτητών έρχεται να συναντήσει των αγώνα των εργαζομένων. Κάθε νέος άνθρωπος γράφεται σε μια σχολή για να πάρει ένα πτυχίο που θα του εξασφαλίζει σταθερή δουλειά με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, ένα μισθό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, μια ανθρώπινη εργασιακή πραγματικότητα με ασφαλιστικά δικαιώματα, κατοχυρωμένη την ιατρική περίθαλψη μέχρι και την σύνταξη για την ζωή που του αξίζει να ζήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: